Najem koče na Veliki planini

Privoščite si dopust v Alpah!

Cenik

Cene veljajo za najem koče in vsebujejo DDV.
Obvezno doplačilo v višini 70,00 EUR za pripravo in čiščenje koče (priprava koče s posteljnino in brisačami, kocke za kurjenje, drva, WC papir, končno čiščenje in pregled koče po odhodu gostov).
Gost odgovarja za škodo, ki je nastala po njegovi krivdi ali po krivdi tistih, za katere odgovarja in tistih, ki jo obiščejo.
Najem koče v času od 22.12.23 do 02.01.24 = 300 EUR/noč.

Do 4 osebe

100€ / nočitev
 • Priprava koče 70€

5 ali 6 oseb

120€ / nočitev
 • Priprava koče 70€

7 ali 8 oseb

140€ / nočitev
 • Priprava koče 70€

9 in 10 oseb

170€ / nočitev
 • Priprava koče 70€
 • Koča Mokrica se nahaja na čudoviti lokaciji na Veliki planini, od koder imate prelep pogled na pastirsko naselje. Nahaja se na višini 1633 metrov nadm. višine (GORSKI SVET), blizu zadnje postaje sedežnice (Gradišče), oziroma na poti med Gostiščem Zeleni rob, v smeri Male planine (Domžalski dom, Črnuški dom) in sprejme do največ deset ljudi. Opremljena je z vsem, kar bi si želeli za sproščen in brezskrben oddih v gorah in bo ob vašem prihodu pripravljena za prijetno bivanje. V zgornjih prostorih se nahaja ena spalnica, v notranjosti se v spodnjih prostorih nahajata dve ločeni spalnici, prijeten z lesom obdan osrednji prostor za druženje, na voljo imate različne družabne igre, radio, knjižno polico, brezplačno WiFi povezavo, za romantično vzdušje pa poskrbi lončena peč za ogrevanje na drva. Nad pečjo se nahaja mreža, katera je idealna da na njej posušite oblačila in čevlje. V spodnjih prostorih vas pričakuje tudi popolnoma opremljena kuhinja, v njej se nahaja štedilnik na plin, štedilnik na drva s pečico, posoda in vsi potrebni pripomočki za kuhanje in kopalnica, kjer za dodatno udobje poskrbi talno gretje, topel tuš, WC in umivalnik. V predprostoru imate na voljo velik hladilnik z zamrzovalnikom. Spodaj je tudi manjša shramba, v njej so regali, kjer imate lahko spravljeno hrano za med bivanjem v koči. Spravljene so tudi kanglice za mleko, oprema za morebitno čiščenje koče in kar nekaj lopat za sankanje, katere si lahko izposodite, da bodo otroci v zimskem času lahko uživali. Zunaj pred kočo se nahaja velika lesena miza z dvema klopema, kjer lahko uživate ob sončnih žarkih ali si le odpočijete po planinarjenju.
 • Ločeno od koče, v neposredni v bližini se nahaja drvarnica, kjer se nahajajo drva in ležalniki kateri vam bodo prišli prav v sončnih dnevih za počitek pred kočo po planinarjenju.
 • Elektrika in voda – koča je opremljena z elektriko in vodo. Voda v koči je kapnica in ni primerna za pitje, ravno tako morate biti pri uporabi vode varčni, ker je dnevno omejena na 250 litrov na dan.
 • Dostop z avtom do koče NI MOŽEN! Poleti lahko parkirate na zadnjem možnem parkirišču Mačkin kot, od koder je do koče približno 40 minut hoje. V zimskem času pa je dostop do koče možen le z nihalko in sedežnico.

Pošlji povpraševanje

Velika planina je ena redkih visokogorskih pastirskih naselij v Evropi. Prelepa planota v Kamniško-Savinjskih Alpah je znana po naravni lepoti ter številnih pohodnih poteh. Na planoti boste našli številne kraške pojave, kot so kotline in vrtače. Ob koncu pomladi na Veliki planini zažvenketajo kravji zvonci, ki naznanjajo prihod pastirjev. Pozimi vas čakajo trije kilometri naravno zasneženih smučarskih prog srednje zahtevnosti. Bolj avanturistični pa si lahko izposodijo krplje. Poleti, ko se sneg umakne pa razkrije kilometre in kilometre kolesarskih poti. Na Veliki planini je znamenito pastirsko naselje, katero velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi, prepoznavno po tipični arhitekturi. Strehe koč so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. Še posebej živo je na planini od junija, ko koče zapolnijo pastirji in s svojo živino ostanejo na paši vse do septembra. Z veseljem vas povabijo na pokušino domačih mlečnih dobrot ali na pravo pastirsko malico - kislo mleko in žgance.
Na planoti se lahko spočijete pri kapeli Marije Snežne, katera je res vredna obiska. Lahko se spustite v znamenito jamo Vetrnica, ki je dostopna od Sladkega kota po makadamski cesti na levi strani. Na zahodnem robu planote (Zeleni rob) je slikovito naravno okno Luknja. Jama Dovja griča se nahaja v Tihi dolini in je globoka zgolj 9 m, poznana pa je po številnih pripovedkah. Obiščite tudi Preskarjev muzej, kjer hranijo trnič - poseben sir, tradicionalen in poznan za območje Velike planine.
Na planini se lahko v Gostišču Zeleni rob, Domžalskem, Jarškem ali Črnuškem domu okrepčali z značilnimi planinskimi jedmi, kot so jota, ričet, golaž, pečenica s kislim zeljem, kranjska klobasa, ajdovi žganci, sirovi štruklji.
Do planote pelje nihalka, ki obratuje celo leto. Spodnja postaja je v dolini Kamniške Bistrice ob kampu Alpe, zgornja pa vas dostavi na Šimnovcu v bližini okrepčevalnice Skodla. Za bolj športne pa je poletnem, jesenskem in pomladnem času Velika planina dostopna tudi peš ali s kolesom. V zimskem času je dostop na planino možen le z nihalko in sedežnico.

Zemljevid Velike planine [pdf]

-----------

Obratovalni časi žičniških naprav:
tel: +386 1 832 72 58
http://www.velikaplanina.si/

Lombar d.o.o.
 • Pod brezami 5
  1218 Komenda
Kontakt

letovanje@lombar.si
+386 40 862 813
Pon - Pet: 8:30 - 15:00

Aktualno: