Najem koče na Veliki planini

Privoščite si dopust v Alpah!

 • Koča Mokrica se nahaja na 1633 metrov nadm. višine (GORSKI SVET), blizu zadnje postaje sedežnice (Gradišče), oziroma na poti med planinskim domom na Zelenem robu v smeri Male planine (Domžalski dom, Črnuški dom). 
 • Ležišča 6+4 v pritličju koče se nahajata dve spalnici, v vsaki spalnici je ležišče velikosti 220x200. V zgornjem nadstropju so tri ločene postelje, ležišča so v velikosti 185x105. Spalnice so že vnaprej pripravljene za prijetno in udobno spanje v koči.
 • Predprostor – v njem se nahaja regal za čevlje, košara s copati in hladilnik z zamrzovalnikom. 
 • Shramba – v njej so regali, kjer imate lahko spravljeno hrano za med bivanjem v koči. Spravljene so tudi kanglice za mleko, oprema za morebitno čiščenje koče in kar nekaj lopat za sankanje, katere si lahko izposodite, da bodo otroci v zimskem času lahko uživali.
 • Kuhinja – popolnoma opremljena kuhinja, v njej se nahaja štedilnik na plin, štedilnik na drva s pečico, posoda in vsi potrebni pripomočki za kuhanje.
 • Osrednji prostor za druženje –prijeten prostor obdan z lesom, v njem se nahajata dve mizi s klopmi in stoli. Na voljo imate različne družabne igre, radio, za romantično vzdušje pa poskrbi lončena peč za ogrevanje na drva, nad katero se nahaja mreža katera je idealna, da na njej lahko posušite oblačila in čevlje.
 • Kopalnica – zasebna kopalnica z WC-jem, umivalnikom in tuš kabino, za dodatno udobje pa poskrbi talno gretje.
 • Elektrika in voda – koča je opremljena z elektriko in vodo. Voda v koči je kapnica in ni primerna za pitje, ravno tako morate biti pri uporabi vode varčni, ker je dnevno omejena na 250 litrov na dan.
 • Drvarnica – ločena od koče, nahaja se v neposredni v bližini. V njej se nahajajo drva in ležalniki kateri vam bodo prišli prav v sončnih dnevih za počitek pred kočo po planinarjenju. 
 • Dostop z avtom do koče NI MOŽEN! Poleti lahko parkirate na parkirišču Mačkin kot od koder je do koče približno 40 minut hoje. V zimskem času pa je dostop do koče možen le z nihalko in sedežnico.
 • Zunaj pred kočo se nahaja velika lesena miza in klopci. Poleg koče se nahaja drvarnica, kjer so drva, saj kočo lahko ogrevate tudi s pečjo na drva. 

Velika planina je ena redkih visokogorskih pastirskih naselij v Evropi. Prelepa planota v Kamniško-Savinjskih Alpah je znana po naravni lepoti ter številnih pohodnih poteh. Na planoti boste našli številne kraške pojave, kot so kotline in vrtače. Pozimi vas čakajo trije kilometri naravno zasneženih smučarskih prog srednje zahtevnosti. Bolj avanturistični pa si lahko izposodijo krplje. Poleti, ko se sneg umakne pa razkrije kilometre in kilometre kolesarskih poti.

Do planote pelje nihalka, ki obratuje celo leto. Spodnja postaja je v dolini Kamniške Bistrice ob kampu Alpe, zgornja pa vas dostavi na Šimnovcu v bližini okrepčevalnice Skodla. Za bolj športne pa je Velika planina dostopna tudi peš ali s kolesom.

Znamenito pastirsko naselje, katero velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi, prepoznavno po tipični arhitekturi. Strehe koč so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. To naselje vam občasno ponuja domače mlečne izdelke, med njih vsekakor spada tudi tradicionalni pastirski sir Trnič. Obiska pa je vredna tudi kapela Marije Snežne.

V junijskem času boste na planini našli tudi kamniško murko, ki je uvrščena v Rdeči seznam ogroženih rastlin kot redka vrsta.

Zemljevid Velike planine [pdf]

-----------

Obratovalni časi žičniških naprav:
tel: +386 1 832 72 58
http://www.velikaplanina.si/

Obvezno doplačilo v višini 70,00 EUR za pripravo in čiščenje koče (urejanje in predpriprava koče za prihod gostov s posteljnino in brisačami, kocke za kurjenje, drva, WC papir, končno čiščenje in pregled koče po odhodu gostov).

Varščine ne zaračunavamo. Gost odgovarja za škodo, ki je nastala po njegovi krivdi ali po krivdi tistih, za katere odgovarja in tistih, ki ga obiščejo. Gost uporablja vse naprave v koči v skladu z navodili za varno uporabo. Če pride do izginotja ali poškodovanja inštalacij, pohištva, naprav ali druge opreme na koči nas obvestite na 040/862-813. V kolikor gost škodo povzroči namerno ali iz malomarnosti jo je dolžan povrniti. V primeru neprijavljenih gostov se zaračuna razlika v ceni. Gost se ob rezervaciji in s plačilom predračuna strinja z zgoraj navedenimi pogoji.

Cene veljajo za najem koče. Vse cene vsebujejo DDV.

Najem koče v času od 23.12.2022 do 02.01.2023 = 250 EUR/noč.

Do 4 osebe

90€ /noč
 • Priprava koče 70€

5 ali 6 oseb

110€ /noč
 • Priprava koče 70€

7 ali 8 oseb

130€ /noč
 • Priprava koče 70€

9 ali 10 oseb

160€ /noč
 • Priprava koče 70€

Pošlji povpraševanje:

Lombar d.o.o.
 • Pod brezami 5
  1218 Komenda
Kontakt

letovanje@lombar.si
+386 40 862 813
Pon - Pet: 8:30 - 15:00

Aktualno: